1ask | Blue Dragon Tempuramix | |
Sås: | ||
1dl | Fiskfond, hemkokt eller från koncentrat | |
1/2dl | Blue Dragon Japansk soja | |
1/2dl | Mirin | |
2krm | Blue Dragon Japansk risvinäger | |
Blandade grönsaker, till exempel: | ||
Svamp | ||
Paprika | ||
Lök | ||
Morötter | ||
Zucchini | ||
Olja till fritering |
1. Blanda fond, soja och mirin i en kastrull och låt sjuda i några minuter. Drag åt sidan och tillsätt vinägern. Smaka av med soja, mirin och vinäger.
2. Skala och tvätta grönsakerna, skär dem i skivor.
3. Hetta upp oljan till 180 grader.
4. Vispa en jämn smet av frityrmix och 2,25 dl iskallt vatten (den färdiga smeten skall användas direkt).
5. Prova temperaturen på oljan genom att klicka i lite av smeten, klicken ska bli gyllengul och frasig.
6. Doppa grönsakerna i smeten och fritera tills de har fått en vacker färg och blivit frasiga. Tag upp grönsakerna med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Servera dem tillsammans med den ljumma såsen.