Tempura på grönsaker

Ett enkelt recept på fräscha tempura-friterade grönsaker. Krispig och luftig fritering.

  0-15min       inte stark       Lätt     personer
Ingredienser
1ask Blue Dragon Tempuramix
Sås:
1dl Fiskfond, hemkokt eller från koncentrat
1/2dl Blue Dragon Japansk soja
1/2dl Mirin
2krm Blue Dragon Japansk risvinäger
Blandade grönsaker, till exempel:
Svamp
Paprika
Lök
Morötter
Zucchini
Olja till fritering
Så här gör du

1. Blanda fond, soja och mirin i en kastrull och låt sjuda i några minuter. Drag åt sidan och tillsätt vinägern. Smaka av med soja, mirin och vinäger.

2. Skala och tvätta grönsakerna, skär dem i skivor.

3. Hetta upp oljan till 180 grader.

4. Vispa en jämn smet av frityrmix och 2,25 dl iskallt vatten (den färdiga smeten skall användas direkt).

5. Prova temperaturen på oljan genom att klicka i lite av smeten, klicken ska bli gyllengul och frasig.

6. Doppa grönsakerna i smeten och fritera tills de har fått en vacker färg och blivit frasiga. Tag upp grönsakerna med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Servera dem tillsammans med den ljumma såsen.

Du kanske också gillar