Soja–lax med Wasabimos

  15-30min       mild       Medium     personer
Ingredienser
3msk Blue Dragon Japansk soja
1msk Blue Dragon Japansk risvinäger
1msk strösocker
600g Salmalax
1kg mjölig potatis
1.5dl mjölk 3%
2msk smör
1-3msk Wasabi Paste
flingsalt och vitpeppar
Så här gör du

1. Blanda soja, vinäger och socker. Häll över laxen och marinera i 20 minuter.

2. Skala och koka potatisen.

3. Värm mjölken.

4. Vispa potatisen med elvisp, tillsätt den varma mjölken och avsluta med smör, kryddor och wasabi. Tillsätt wasabin lite i taget eftersom den har väldigt kraftig smak. Vispa inte moset för länge, då blir det platt och segt istället för luftigt och gott.

5. Hetta upp en teflongrillpanna tills den är riktigt het. Stek laxen 2-3 minuter på varje sida tills den fått fin färg.

6. Servera laxen tillsammans med moset.

Du kanske också gillar