Kyckling med Soja och Wasabi

  30-60min       medium       Medium     personer
Ingredienser
600g benfria kycklinglår
2msk rapsolja
3 msk Blue Dragon Japansk soja
2msk Blue Dragon Japansk risvinäger
2dl tunt skivad schalottenlök
1-3tsk Blue Dragon Wasabipasta
bladpersilja eller koriander till garnering
4portioner vitt ris
Så här gör du

1. Vispa samman olja, vinäger, wasabi, soja och lök i en rymlig bunke. Lägg i kycklingen och låt det marinera ca 1 timme i kylen.

2. Lägg kycklingen i en ugnsfast form, häll över marinaden, smaksätt med flingsalt och baka den i ugn, 150 grader i 20-30 minuter. Höj därefter ugnsvärmen till 225 grader och stek ytterligare 5 minuter tills kycklingen fått fin färg.

3. Strö hackade örter över kycklingen och servera tillsammans med ris.

Du kanske också gillar