Japansk lax

  0-15min       mild       Lätt     personer
Ingredienser
600g lax, delad i 4 bitar
2msk flytande honung
50g farinsocker
4msk Blue Dragon Japansk soja
2msk Blue Dragon Japansk risvinäger
800g wokgrönsaker – färska eller frysta
1 ark Blue Dragon Sushi Nori
Så här gör du

1. Blanda honung, farin och soja i en liten skål, lägg i laxen och låt den marinera 10 minuter. .

2. Stek grönsakerna på hög värme några minuter och smaksätt med salt och svartpeppar.

3. Hetta upp en teflonstekpanna och stek fisken några minuter på varje sida. Slå på marinaden och låt det steka ytterligare någon minut.

4. Ta upp laxen och lägg den på tallrikar. Slå risvinägern i stekpannan, låt det koka upp och skeda såsen över laxen.

5. Strö över strimlad nori och servera tillsammans med grönsakerna

Du kanske också gillar