Biff Yakiniku med tillbehör

Den traditionella japanska rätten yakiniku

  30-60min       inte stark       Lätt     personer
Ingredienser
600g Biff
Sallad:
500g Färska champinjoner
5st Salladslökar
2msk Blue Dragon Japansk risvinäger
3msk Blue Dragon Japansk soja
2msk Råsocker
1påse Spröda salladsblad
1msk Skivad ingefära (Sushi Gari)
Sås:
3msk Blue Dragon Japansk soja
4msk Blue Dragon Mirin
2tsk Socker
1tsk Finrivet citronskal
Så här gör du

1. Börja med salladen. Ansa champinjoner, skär bort stjälken och skiva dem. Skär salladslök i lagom tunna, sneda skivor.

2. Lägg svamp och lök i en skål. Blanda risvinäger, soja och socker tills det löst sig. Häll blandningen över svampen, blanda väl och låt stå i 15 min. Häll bort vätskan, vänd i salladsblad och ingefära, lägg upp på serveringsfat.

3. Gör sedan såsen. Blanda socker, soja och mirin i en kastrull, låt koka några minuter. Låt såsen svalna något, tillsätt citronskal och låt svalna helt.

4. Skiva köttet i halvcentimeter tjocka skivor, krydda med lite flingsalt och nymald svartpeppar. Grilla köttet på het grill, stekpanna eller i het ugn. Servera det nygrillade köttet med salladen och såsen.

Du kanske också gillar