Vårrullar med kyckling

  15-30min       inte stark       Medium     personer
Ingredienser
200g kycklingfilé
1msk rapsolja
6st shiitakesvampar, tärnade
1st schalottenlök, hackad
6st körsbärstomater, tärnade
1dl salladsblad, finstrimlade
1dl böngroddar
2msk korianderblad, strimlade
1-3tsk röd chili, finhackad
1msk Blue Dragon Spring roll sauce
2 msk Blue Dragon Chili & Ginger sås
1msk pressad lime
8st Blue Dragon Spring roll wrappers (rispapper)
Blue Dragon Hoisinsås
jordnötter, finhackade
Så här gör du

1. Stek kycklingen hel i rapsoljan, ta upp den och låt den kallna.

2. Stek svampen i olja efter kycklingen och lägg dem i en bunke.

3. Tärna kycklingen och lägg den i bunken. Lägg i lök, tomat, sallad, groddar och koriander. Slå i fisksås, chilisås och lime, smaka av med peppar och eventuellt en nypa socker.

4. Doppa rispapperna i hett vatten tills de blir mjuka och följsamma. Fördela fyllningen på rispappren och vik/rulla ihop till fina vårrullar. Servera med hoisinsås toppad med jordnötter.

Du kanske också gillar