600g | lax, delad i 4 bitar | |
6msk | Blue Dragon Teriyakimarinad | |
1msk | Blue Dragon Wasabipasta | |
2msk | majonäs | |
2msk | crème fraiche | |
florsocker, flingsalt, svartpeppar | ||
800g | wokgrönsaker – färska eller frysta |
1. Vispa samman wasabi, majonnäs och crème fraiche till en drässing, smaka av med salt och en nypa florsocker.
2. Slå teriyakin i en tajt skål, lägg i laxen och låt den marinera 10 minuter.
3. Stek grönsakerna på hög värme några minuter och smaksätt med salt och svartpeppar. Hetta upp en teflonstekpanna och stek fisken några minuter på varje sida.
4. Smaksätt med svartpeppar och flingsalt. Slå på marinaden och låt det steka ytterligare någon minut.
5. Ta upp laxen och lägg den på tallrikar.
6. Skeda den varma marinaden över laxen. Servera laxen tillsammans med dressingen och grönsakerna.