Teriyakilax

Teriyakilax med grönsaker och wasabidressing

  15-30min       mild       Medium     personer
Ingredienser
600g lax, delad i 4 bitar
6msk Blue Dragon Teriyakimarinad
1msk Blue Dragon Wasabipasta
2msk majonäs
2msk crème fraiche
florsocker, flingsalt, svartpeppar
800g wokgrönsaker – färska eller frysta
Så här gör du

1. Vispa samman wasabi, majonnäs och crème fraiche till en drässing, smaka av med salt och en nypa florsocker.

2. Slå teriyakin i en tajt skål, lägg i laxen och låt den marinera 10 minuter.

3. Stek grönsakerna på hög värme några minuter och smaksätt med salt och svartpeppar. Hetta upp en teflonstekpanna och stek fisken några minuter på varje sida.

4. Smaksätt med svartpeppar och flingsalt. Slå på marinaden och låt det steka ytterligare någon minut.

5. Ta upp laxen och lägg den på tallrikar.

6. Skeda den varma marinaden över laxen. Servera laxen tillsammans med dressingen och grönsakerna.

Du kanske också gillar