Sushiris

Grundreceptet till hur man tillagar sushiris

  30-60min       inte stark       Lätt     personer
Ingredienser
500g Blue Dragon Sushiris
0,75dl Blue Dragon Japansk risvinäger
0,75dl Strösocker
7dl Vatten (kallt)
Så här gör du

1. Tvätta 250g sushiris noggrant i kallt vatten och låt rinna av. Häll riset i en skål och täck med nytt kallt vatten, låt stå i 20 minuter.

2. Skölj igen och låt rinna av. Häll riset i en kastrull med 4 dl vatten och låt koka upp.

3. Stäng av plattan och täck över kastrullen. Låt stå i 10 minuter eller tills allt vatten har absorberats

4. Ta bort kastrullen från värmen och låt riset bli rumstempererat.

5. Till Sushi, smaksätt riset med 2 msk Blue Dragon Sushi Su, alternativt blanda 2 msk Blue Dragon Risvinäger och 2 msk strösocker och rör ner i riset.

Du kanske också gillar