Sushi Nori Maki

Hur man gör en traditionell japansk Maki (sjögräsarksrulle med fyllning).

  0-15min       inte stark       Medium     personer
Ingredienser
Blue Dragon Sushiris
Blue Dragon Sushi Nori
Blue Dragon Wasabipasta
Blue Dragon Japansk soja
Valfri fyllning skuren i stavar
Ex rå lax och gurka
Så här gör du

1. Placera ett noriark med blanka sidan nedåt på en bambumatta. Bred ut ett centimetertjockt lager av det kokta, avsvalnade riset på tre fjärdedelar av arket.

2. Lägg på en rand med fyllning, t ex lax och gurka. Fördela en mycket tunn rand wasabipasta på fisken.

3. Fukta den fria kanten av arket med lite vatten. Rulla hårt men försiktigt ihop hela rullen med hjälp av bambumattan.

4. Skär med vass och fuktig kniv i centermeterbreda bitar. Doppa sushibitarna i soja smaksatt med wasabipasta.

Du kanske också gillar