Poké bowl med tofu, grönsaker & wasabimajo

  15-30min       inte stark       Medium     personer
Recept på sushiris och på wasabimajo finns i receptbanken.
Ingredienser
4dl tillagat suhiris se sep. recept
1/2paket Blue Dragon Tofu
2msk rapsolja
2msk sesamfrön
flingsalt
100g ostronskivling
olja till fritering
2dl edamamebönor, tillagade
1ask solrosskott
1bit rödkål
1msk pressad lime
1msk flytande honung
1liten påse bladspenat, färsk
4msk Blue Dragon Skivad ingefära
1ark Blue Dragon Sushi Nori
Så här gör du

1. Tärna tofun och låt den rinna av på hushållspapper. Hetta upp oljan i en stekpanna, strö på sesamolja och en nypa flingsalt. Stek tofun några minuter, skaka och vänd med jämna mellanrum så att den blir jämt stekt, lägg den sedan åt sidan.

2. Drag svampen i bitar och stek eller fritera dem krispiga i en liten kastrull. Låt dem sedan rinna av på papper.

3. Strimla rödkålen så fint som möjligt och marinera kålen 30 minuter i lime och honung. Låt den sedan rinna av.

4. Smula noriarket i små smulor. Lägg lite ris i botten på en skål och fortsätt med tofu, svamp, grönsaker och tillbehör. Toppa med nori-smulorna och dressingen. Recept till Wasabimajon finner Du separat på Blue Dragons receptsida.

Du kanske också gillar