Kycklinglår Teriyaki med salladslök

  30-60min       inte stark       Medium     personer
Ingredienser
600g Kycklinglårfilé
1dl Blue Dragon Teriyaki sås
1bunt Salladslök
4nystan Blue Dragon Äggnudlar 300g
1/2st Purjolök, strimlad
1stk Vitlöksklyfta, hackad
Grillspett
Lime
Så här gör du

1. Marinera kycklingen i teriyakimarinad i ca. 30 min.

2. Skölj och ansa salladslöken, skär den sedan i 5 cm långa bitar.

3. Tag upp kycklingen och låt rinna av, spara marinaden. Lägg ut salladslöken på filéerna och rulla ihop till roulader, fäst dem med dubbla grillspett. Skär ett snitt mellan spetten och grilla dem i ugn eller på kolgrill. (Vid användning av bambuspett, glöm ej blötlägga dessa innan de läggs på grillen).

4. Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

5. Koka upp den sparade marinaden och sila den genom en finmaskig sil. Bryn purjolök och vitlök, tillsätt nudlar och den uppkokade marinaden.

6. Servera kycklingen tillsammans med nudlarna och några klyftor lime.

Du kanske också gillar