När Du skall tillaga wokade rätter är det 3 saker att tänka på. 1. Woken eller stekpannan måste vara riktigt het! Då får råvarorna fin yta, krispig konsistens och god smak. 2. Lägg inte i för mycket mat i woken, då blir det kokt i stället för stekt. 3. Råvarorna som wokas skall vara avrunna/torra och absolut inte djupfrysta.
4nystan | Blue Dragon Äggnudlar 300g | |
200g | Svamp; t ex shiitake och champinjoner | |
200g | Kycklingkött, strimlat | |
400g | Wokgrönsaker, färska eller frysta | |
3msk | Blue Dragon Japansk soja | |
3msk | Blue Dragon Mirin | |
Salladslök och paprika till dekoration |
1. Tillaga nudlarna enligt receptet på förpackningen.
2. Förbered svampen, ansa och dela den. Stek kyckling tillsammans med svamp och grönsaker, t ex lök och palsternacka.
3. Woka i ca 5 min, tillsätt sedan soja och mirin samt blanda i nudlarna.
4. Låt steka ytterligare 1 min. Smaka av med salt och svartpeppar, och dekorera med t ex strimlad salladslök och paprika.