Japansk kycklingwok med soja & mirin

En mild Japaninspirerad wok med kyckling

  15-30min       inte stark       Lätt     personer
När Du skall tillaga wokade rätter är det 3 saker att tänka på. 
1. Woken eller stekpannan måste vara riktigt het! Då får råvarorna fin yta, krispig konsistens och god smak. 
2. Lägg inte i för mycket mat i woken, då blir det kokt i stället för stekt.
3. Råvarorna som wokas skall vara avrunna/torra och absolut inte djupfrysta.
Ingredienser
4nystan Blue Dragon Äggnudlar 300g
200g Svamp; t ex shiitake och champinjoner
200g Kycklingkött, strimlat
400g Wokgrönsaker, färska eller frysta
3msk Blue Dragon Japansk soja
3msk Blue Dragon Mirin
Salladslök och paprika till dekoration
Så här gör du

1. Tillaga nudlarna enligt receptet på förpackningen.

2. Förbered svampen, ansa och dela den. Stek kyckling tillsammans med svamp och grönsaker, t ex lök och palsternacka.

3. Woka i ca 5 min, tillsätt sedan soja och mirin samt blanda i nudlarna.

4. Låt steka ytterligare 1 min. Smaka av med salt och svartpeppar, och dekorera med t ex strimlad salladslök och paprika.

Du kanske också gillar