Sushiris

Smaksatt med risvinäger är Blue Dragon Sushiris nyckeln till en lyckad tillredning av denna traditionella japanska rätt. Sushiris kan också formas till risbollar eller rullas in i sushi nori till ett snabbt och enkelt tilltugg.

      inte stark
1. Värm försiktigt upp risvinäger och socker i en kastrull och rör tills sockret löst sig (1 msk risvinäger med. 1 msk socker för var 8:e sked ris)
2. Skölj riset i kallt vatten och låt det rinna av (6-8 msk ris per person).
3. Lägg i en kastrull, häll på kallt vatten och låt dra i 20 minuter. Töm och skölj igen.
4. Tillsätt nytt kallt vatten som täcker ca 1,5 cm ovanför riset. Koka upp och låt sjuda, på låg värme i 10-12 minuter, tills vattnet absorberats. 
5. Ta bort kastrullen från värmen och smaksätt med risvinäger blandat med socker . 
6. Låt riset svalna. 
Näringsvärde
Näringsvärde per 100 g
Energi 1475 kJ (347 kcal)
Protein 6,8 g
Kolhydrater 78,0 g
- varav socker 0,2 g
Fett 0,9 g
- varav mättat fett 0,3 g
Fiber 1,3 g
Natrium
Salt < 0,1 g
ingredienser

Ris.

Du kanske också gillar