Sesamolja

Sesamolja pressas ur sesamfrön och är en av de finaste och mest aromatiska vegetabiliska oljorna. Oljan används droppvis för att smaksätta många, främst asiatiska, maträtter. Sesamoljan ger en smak som påminner om rostade nötter. Oljan passar tyvärr inte att steka i.

      inte stark
Den bästa oljan att woka i har en neutral smak och en hög rykpunkt (oljan blir väldigt varm före den börjar ryka). Använd exempelvis rapsolja av hög kvalitet, solrosolja eller jordnötsolja.
Observera att kallpressad sesamolja inte används till matlagning eftersom att den bränns vid mycket lätt. Däremot är den underbar att tillsätta i slutet av en wok, eller som smaksättning i sallader och nudelsoppor.
Näringsvärde
Näringsvärde per 100ml
Energi 3461 kJ (828 kcal)
Protein 0,0 g
Kolhydrater 0,0 g
- varav socker
Fett 92 g
- varav mättat fett
Fiber
Natrium
Salt
Viktig information

Allergiinformation: Innehåller sesam.

ingredienser

100% ren sesamolja.

Du kanske också gillar